تهیه ادویه ترشی

تهیه ادویه ترشی

پودر گلپر  ۱۰۰ گرم
ریشه جوز بویا پودر شده  ۲۵ گرم
جوز رنده شده  ۲ عدد
دارچین  یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه  یک قاشق چایخوری
پودر رازیانه  ۵۰ گرم
سیاه دانه  ۵۰ گرم

طرز تهیه

تمام مواد را با هم مخلوط کنید !

- سبزی معطر شامل : مرزه ، ترخان ، گشنیز ، جعفری ، شوید و نعناع است . نسبت مرزه به بقیه مواد کمی کمتر باشد بهتر است .

نکته :دقت کنید که مواد هنگام مخلوط کردن کاملا خشک شده باشند ، حتی اگر مقدار خیلی کمی هم آب بینشان مانده باشد باعث کپک زدن ترشی میشوند .
در بعضی از مناطق به مواد بالا بعضی محصولات را اضافه میکنند و بعضی را کم میکنند .
به طور مثال در تبریز ( در کل تبریزی ها ) به مواد بالا یک نوع کلم خاص به نام داش کلمی ( کلم سنگ ) نیز اضافه میکنند که ظاهری شبیه ترب سفید دارد .
در اصفهان نیز ترشی را بدون سبزی درست میکنند اکثرا .
در یزد سیب زمینی هم به مواد بالا اضافه میکنند !!
و در جنوب هم تقریبا برابر با همه مواد از فلفل استفاده میکنند !!
و …
در هر صورت این مواد معمول ترین مواد ترشی مخلوط است و نسبت کم و زیاد آن بستگی به ذائقه افراد و رسم محلی آنها دارد .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد