خواص دارویی تره کوهی
ضد عفونی کننده رودهها و مدر است و برای معالجه رماتیسم و بیماریهای کبدی مفید است. ضماد آن برای نرم کردن ورمها مفید است. ترشح ادرار و حیض را زیاد میکند و قاعدهآور است. جوشانده یا پخته شده آن با جو برای درد سر, سینه, تنگی نفس و پرورده تره با سرکه در باز کردن گرفتگی کبد و طحال و خوردن برگ پخته آن برای بواسیر مفید است برای خشک کردن رطوبتهای رحم مفید است. ضماد آن باسماق برای مخملک و زگیل و با نمک برای التیام زخمهای بر مفید است. خوردن آن بینائی چشم را کاهش میدهد.
برگ بو، گیاهی معطر است که اغلب در غذاهای مدیترانه ای مورد استفاده قرار می گیرد. برگ های تازه بو و طعم ملایمی دارد و چند هفته پس از برداشت و خشک شدن به طعم و بوی کامل می رسد.در این مطلب از «Healthnews» به چند خاصیت این گیاه اشاره شده است.
* برگ بو فواید زیادی در مقابله با انواع سرطان ها دارد.
* منبع غنی ویتامین C، A، آهن، منگنز، کلسیم، پتاسیم و منیزیم است. مصرف منظم آن در غذاها به سلامت جسم کمک می کند.
* دارای خاصیت ضد التهابی، آنتی اکسیدان، ضد باکتریایی و ضد قارچی است. خاصیت ضد آنتی اکسیدان آن با کمک کردن به بدن در تولید انسولین کافی، می تواند در درمان بیماری هایی مانند دیابت موثر باشد.
* آنزیم های موجود در آن با شکستن پروتئین ها و کمک به هضم غذا، علایم اختلالات گوارشی را کاهش می دهد و ناراحتی معده را درمان می کند.
* ترکیبات موجود در آن سردرد و حتی میگرن را درمان می کند.
* دم کرده آن که با جوشاندن ۳ برگ در یک لیوان تهیه می شود، تعریق ایجاد می کند و تب را کاهش می دهد. دستمال خیس شده در دم کرده آن را روی قفسه سینه قرار دهید تا از عفونت های تنفسی، سرفه، سرماخوردگی و آنفلوآنزا رهایی پیدا کنید.
* این گیاه را به غذاهای سنگین اضافه کنید یا دم کرده آن را بنوشید تا به هضم غذا کمک کند.
* ماساژ دادن روغن طبیعی آن ورم و درد ایجاد شده از پیچ خوردگی، آرتروز، دردهای عمومی، سردرد و میگرن را تسکین می دهد.
* چند قطره روغن آن را به شامپو بیفزایید تا از شوره سر رهایی پیدا کنید.
* اسیدفولیک موجود در آن مانع نقص جنین می شود.
* آهن موجود در آن برای تولید گلبول های قرمز لازم است.
سیاهدانه طعمی تلخ دارد و بهعنوان ادویه در مواد غذایی بخصوص ترشیجات استفاده میشود.
این دانه بومی جنوب غربی آسیاست و از قدیم بهعنوان ضد انگل، ضد باکتری و مسهل استفاده میکردند.
مصرف سیاهدانه برای زنان شیرده مفید است زیرا باعث افزایش ترشح شیر میشود.
تحقیقات نشان داده است مواد معدنی و ویتامینهای موجود در سیاهدانه در درمان دیابت، سل، بیماریهای قلبی و عروقی، کمخونی و میگرن مفید است.
اسیدهای چرب ضروری فراوان موجود در سیاهدانه آن را بهنوعی مواد غذایی ضدسرطان تبدیل کرده که در حفظ سلامت پوست و مو مفید است.
سیاهدانه آهن و پتاسیم فراوانی دارد و علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، باعث رفع مسمومیت خونی و یبوست میشود.
مصرف روغن سیاهدانه در برنامه غذایی بهدلیل امگا 6 فراوان آن در کاهش قندخون، تعادل فشارخون، بهبود آرتروز و التهاب لثه مؤثر است و کلیه و مجاری ادرار را تصفیه میکند.
جوزهندی وخواص آن