-
آشنایی با خواص بهار نارنج
یکشنبه 29 اسفند 1389 11:10
آشنایی با خواص بهار نارنج آشنایی با خواص بهار نارنج خواصخوراکیها- اگر این روزها به شهرهای شمالی کشورمان سفر کنید، حتما از عطر گلهای بهار نارنج سرمست خواهید شد. بهار نارنج همان شکوفه درخت نارنج است که در فصل بهار درخت را زینت داده، در پاییز و زمستان، جای خود را به میوه نارنج میدهد. این گل اگرچه در پخت مربا مورد...
-
خاصیت دارویی گلپر
یکشنبه 29 اسفند 1389 11:06
آیا می دانید گلپر دارای خواص بسیار زیادی می باشد،برای مثال با مصرف این گیاه می توانید از درد معده و ...مفید می باشد. گلپر گیاهی چند ساله از تیره جعفری است که بیشتر در نقاط مرتفع کوهستان های ایران و نقاط دیگر می روید، با ریشه های ضخیم و برگ های کاملا بریده که پیشینیان برای آن خواص بسیاری شمرده اند، از جمله اینکه موجب...
-
خواص دارویی خرفه
یکشنبه 29 اسفند 1389 11:03
خواص دارویی خرفه قطع کننده خونریزی و چرک،گیاهی است یک ساله که وحشی آن خزنده، با ساقه های خوابیده کمی قرمز و با برگهای دایره ای گوشتی که دور گلهای کوچک زرد رنگ آن ظاهر می شوند. نوع پرورشی آن با برگهای ضخیم گوشتی سرخ رنگ که بلندی آن 40 ـ 10 سانتی متر است، برگهای آن گوشتی کلفت با کرکهای کوتاه، تخم آن سیاه کوچک. وحشی آن...
-
خواص پونه کوهی
یکشنبه 29 اسفند 1389 11:00
خواص پونه کوهی گیاهی است خوشبو شبیه مشخصات نعناع و پونه و خالواش که بطور خودرو و در جاهای خشک و زمین های شن زار و دامنه کوهها می روید.در این گیاه مواد چربی و قند تانن و فنول وجود دارد عطر مطبوع ان به علت وجود اسانسی به نام سیمن می باشد که از اویشن و اکالیپتوس وزیره هم به دست می اید. 10 تا 20 گرم ساقه های خشک پونه کوهی...
-
خواص دارویی تره کوهی
یکشنبه 29 اسفند 1389 10:55
خواص دارویی تره کوهی ضد عفونی کننده رودهها و مدر است و برای معالجه رماتیسم و بیماریهای کبدی مفید است. ضماد آن برای نرم کردن ورمها مفید است. ترشح ادرار و حیض را زیاد میکند و قاعدهآور است. جوشانده یا پخته شده آن با جو برای درد سر, سینه, تنگی نفس و پرورده تره با سرکه در باز کردن گرفتگی کبد و طحال و خوردن برگ پخته آن...
-
خواص برگ بو
شنبه 28 اسفند 1389 23:25
خواص گیاهان «برگ بو» دشمن سرطان برگ بو، گیاهی معطر است که اغلب در غذاهای مدیترانه ای مورد استفاده قرار می گیرد. برگ های تازه بو و طعم ملایمی دارد و چند هفته پس از برداشت و خشک شدن به طعم و بوی کامل می رسد.در این مطلب از «Healthnews» به چند خاصیت این گیاه اشاره شده است. * برگ بو فواید زیادی در مقابله با انواع سرطان ها...
-
خواص سیاهدانه
شنبه 28 اسفند 1389 23:21
خواص سیاهدانه سیاهدانه طعمی تلخ دارد و بهعنوان ادویه در مواد غذایی بخصوص ترشیجات استفاده میشود. این دانه بومی جنوب غربی آسیاست و از قدیم بهعنوان ضد انگل، ضد باکتری و مسهل استفاده میکردند. مصرف سیاهدانه برای زنان شیرده مفید است زیرا باعث افزایش ترشح شیر میشود. تحقیقات نشان داده است مواد معدنی و ویتامینهای موجود...
-
جوزهندی وخواص آن
شنبه 28 اسفند 1389 23:17
جوزهندی وخواص آن منشا جوز هندی از از شرق اندونزی و شرق هند در جزایر ملوک است و در آن مناطق یکی از پایــــه های اقتصاد به شمار می رود. از جوز هندی در این مناطق به صورت خشک شده و بیشتر برای چاشنی غذا استفاده می شود. در واقع باید گفت پوسته ی خشک شده ی اطراف دانه در جوز هندی لذیذترین چاشنی برای غذا به کار می رود که البته...
-
فواید تخم شنبلیله
شنبه 28 اسفند 1389 23:13
تخم شنبلیله کاهنده قند خون است عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تخم شنبلیله کاهنده قند خون است و موجب تسکین علائم دیابت مانند پرنوشی و پرادراری می شود. فراز مجاب افزود: بذر شنبلیله برای درمان دیابت مفید است. مصرف این سبزی موجب کاهش قند خون می شود و به دیابتی ها کمک می کند. همچنین موجب تسکین علائم دیابت...
-
خاصیت گل سرخ
شنبه 28 اسفند 1389 23:07
گل سرخ : از گل سرخ های باغهای انگلستان به ویژه انواع صورتی و سرخ آن ، گلبرگهای سرخی بدست می آید که در پزشکی استفاده می شود . چون این گیاه بخوبی برای همه شناخته شده است شرحی درمورد آن داده نمی شود . تنها اشاره می کنیم که پنج گلبرگ خارجی آن گلبرگهای حقیقی هستند و سایر گلبرگها پرچم تغییر شکل یافته هستند و از این طریق...
-
خواص درمانی گشنیز و تخم آن
شنبه 28 اسفند 1389 23:04
خواص درمانی گشنیز و تخم آن گشنیز گیاه بومی جنوب اروپا و مناطق مدیترانه است و در بیشتر نقاط ایران نیز می روید. از زمان های قدیم وجود داشته و حتی مورد مصرف مصری ها بوده است. بقراط این گیاه را می شناخته و برای درمان بیماری های مختلف از آن استفاده می کرده است. در قرون وسطی ضعف جنسی را با گشنیز درمان می کردند. پزشکان قدیم...
-
آشنایی با خواص رازیانه
شنبه 28 اسفند 1389 23:01
آشنایی با خواص رازیانه رازیانه با خواص فراوان دارویی، التیام بخش بسیاری از بیماری ها از جمله سرفه و سرماخوردگی است. رازیانه، نوعی گیاه دارویی است که مصارف مختلفی دارد. تمام بخش های مختلف این گیاه یعنی دانه، برگ و ریشه آن خوراکی است، ولی روغن حاصل از دانه های رازیانه، سمی بوده و حتی مصرف کم آن، می تواند منجر به...
-
نگاهی به خواص میخک
شنبه 28 اسفند 1389 22:57
نگاهی به خواص میخک درخت میخک، بومی جزایر ملوک و شرق اندونزی بوده و در تاتزانیا، ماداگاسکار، برزیل و سایر نواحی معتدل و گرمسیر وجود دارد و به سبب زیبائی خاصی که دارد، امروزه در غالب نوای دنیا به عنوان درخت زینتی پرورش داده می شود. میخک، درختی است به ارتفاع ۱۰ – ۱۲ متر، مخروطی با برگ های همیشه سبز و ناخزان که در سراسر...
-
طرز تهیه ادویه سالاد
شنبه 28 اسفند 1389 21:10
آسیاب شده (نمک -آویشن-فلفل سیاه- تخم گشنیز-نعناع-پونه-پودر سیر) را باهم مخلوط کرده و به سالاد اضافه می نماییم.
-
ادویه پلویی
شنبه 28 اسفند 1389 21:04
اگر دوست دارید خودتان ادویه پلویی درست کنید و آماده نخرید این کار را انجام دهید: گل سرخ آسیاب شده و زیره آسیاب شده را به طور مساوی با هم مخلوط کنید . بعد به مقدار کمتر دارچین و زنجبیل هم اضافه کنید . کمی هل و جوز هندی و میخک هم به بقیه مواد بیفزائید. 4 واحد گل سرخ و زیره 2 واحد دارچین و زنجبیل 1 واحد جوز هندی و میخک و...
-
طرز تهیه ادویه مخلوط (2)
شنبه 28 اسفند 1389 21:02
طرز تهیه ادویه مخلوط این ادویه بسیار خوشعطر و لذیذ است و برای تمامی غذاها استفاده میشود. فقط در استفاده آن در انواع کباب زیادهروی نکنید. طرز تهیه: گوجهفرنگی خشک شده (گوجه را خرد کرده و در آفتاب خشک میکنیم) مرزه - جعفری - ریحان - پونه - نعناع - گشنیز - شنبلیله - شوید - ترخون - چویل - زنیان - انیسون - پاپریکا...
-
طرز تهیه اویه هندی
شنبه 28 اسفند 1389 20:59
Garam و Masala هر دو لغتهای هندی هستند به معنی های تند و ادویه در حقیقت یک ادویه تند که از مخلوط شدن چند ادویه باهم درست می شه. این ادویه یکی از ادویه های اصلی غذاهای هندی می باشد .این ادویه در شهرهای مختلف هند گاه با اختلاف در چند جزء تشکیل دهنده درست می شود . مثلا در جنوب هند به این ادویه شنبلیله و تخم گشنیز و زرد...
-
ادویه مخلوط
شنبه 28 اسفند 1389 20:55
از این ادویه میتوان در کلیه خورشت های ایرانی و یا در مواد ماکارونی و لوبیا پلو استفاده نمود . این ادویه حتما باید با پیاز داغ تفت داده شود تا عطر و بوی مطبوع آن به مشام برسد . معمولا از این ادوبه در استان آذربایجان استفاده میشود . برخی از مواد لازم تهیه این ادویه به صورت نکوبیده به فروش میرسد که میتوان آنها را در منزل...
-
تهیه ادویه ترشی
شنبه 28 اسفند 1389 20:38
تهیه ادویه ترشی پودر گلپر ۱۰۰ گرم ریشه جوز بویا پودر شده ۲۵ گرم جوز رنده شده ۲ عدد دارچین یک قاشق چایخوری فلفل سیاه یک قاشق چایخوری پودر رازیانه ۵۰ گرم سیاه دانه ۵۰ گرم طرز تهیه تمام مواد را با هم مخلوط کنید ! - سبزی معطر شامل : مرزه ، ترخان ، گشنیز ، جعفری ، شوید و نعناع است . نسبت مرزه به بقیه مواد کمی کمتر باشد...
-
طرز تهیه گرام ماسالا (ادویه ای بسیار لذیذ برای غذا)
شنبه 28 اسفند 1389 20:31
ترکیبات گوناگونی از ادویه های مختلف وجود دارد و همه ی آنها ماسالا نامیده می شود. در هند هر غذا به نام خود ماسالای مخصوص دارد. گرام ماسالا یکی از معروف ترین ادویه ها است که در اکثر غذاها کاربرد دارد و می توان در بعضی از فروشگاه ها آن را به صورت آماده پیدا کرد. باید گفت که در هند ادویه هایی وجود دارد که در کشور ما به...
-
خواص شگفت انگیز ادویه های رنگارنگ
شنبه 28 اسفند 1389 20:24
خواص شگفت انگیز ادویه های رنگارنگ هر ماده عطری با منشاء گیاهی جزو ادویه محسوب می شود، از زمان های قدیم تا به امروز انسان ها با اضافه کردن مقدار مختصری از ادویه جات، طعم و رنگ مواد غذایی خود را خوشایندتر می کنند. اکثر ادویه جات دارای خاصیت درمانی بوده.... هر ماده عطری با منشاء گیاهی جزو ادویه محسوب می شود، از زمان های...
-
بیکینگ پودر چیست ؟
شنبه 28 اسفند 1389 20:16
مواد مخمر یکی از مهمترین ترکیبات مورد نیاز برای پخت نان، کیک و شیرینی هستند که در سبک شدن یا به اصطلاح ور آمدن خمیر موثر خواهند بود. اگرچه اساسا مخمرها موجوداتی بیولوژیکی هستند اما ترکیباتی مانند جوش شیرین و بیکینگپودر نیز نقش مخمری را دارند. مخمرها ترکیباتی را آزاد میکنند که سبب ایجاد حبابهای هوا میشوند. این...
-
ادویه و سبزی های معطر
شنبه 28 اسفند 1389 20:14
اضافهکردن ادویهجات و سبزیهای معطر به رژیم غذایی میتواند برای سلامت شما مفید باشد. به گزارش هلثدینیوز دکتر سوزانا زیک، متخصص طب طبیعی و پژوهشگر نظام بهداشتی دانشگاه میشیگان در این باره میگوید: "افزودن این گیاهان معطر به غذاها میتواند به حفظ وزن طبیعی کمک میکند. به علاوه آنها میتوانند به پیشگیری از برخی...
-
خواص فلفل سیاه و مضرات فلفل
شنبه 28 اسفند 1389 20:12
اسم من ((فلفل )) است ! براى معالجه بى حسى و فلج مرا بکار برید. تقویت کننده حافظه و اعصاب و مسکن دردهاى عصبى هستم . اگر مرا در دندان کرم خورده بریزید از پیشرفت کرم خوردگى جلوگیرى مى کنم . غلظت خون را از بین مى برم . آنان که به جذام مبتلا هستند، به سراغ من بیایند. پادزهر خوبى هستم ...و هزاران خاصیت دیگر که کمتر کسى از...
-
زنجبیل (زنجفیل) چیست
شنبه 28 اسفند 1389 20:08
زنجبیل (زنجفیل) چیست زنجبیل بهترین داروی سرماخوردگی و گلو درد میباشد . هنگامی که حس کردید دچار سرماخوردگی شده اید چند بار چای زنجبیل بنوشید ... نحوه استفاده : در غذاها به عنوان چاشنی، و همچنین مصرفهای داروئی زیادی دارد : خواص : زنجبیل Ginger نام علمی Zingibar officinale خواص داروئی: این گیاه همراه با گیاهان دیگر...
-
ادویه جات و افزایش طول عمر
شنبه 28 اسفند 1389 20:04
ادویه جات و افزایش طول عمر فرهنگهای بسیاری در سرتاسر جهان در طول سالها از ادویهها و سسهای تند، نه فقط برای مزه، استفاده کرده اند. اگر غـذای فلفل دار و تند میخـورید، بـیـشتر عمر خواهید کـرد. امـروزه، تـحـقـیـقات نـشـان میدهد کسـانـی کــه غـذاهــای فلفل دار با سسهای تند را در برنامه غذاییشان جــا میدهند، سالم تر...
-
زعفران از نابینایی در دوران پیری پیشگیری می کند
شنبه 28 اسفند 1389 19:59
زعفران از نابینایی در دوران پیری پیشگیری می کند محققان می گویند: راز پیشگیری از نابینایی در سال های پیری ، در زعفران نهفته است. محققان طی بررسی های خود نشان دادند که مصرف روزانه زعفران در غذا به تولید سلول های حساس چشمی، که برای دید ضروری هستند، کمک می کند. به گزارش تایم آو ایندیا، مطالعات انجام شده بر روی حیوانات...
-
تأثیر زردچوبه در روماتیسم مفاصل
شنبه 28 اسفند 1389 19:58
تأثیر زردچوبه در روماتیسم مفاصل یک بررسی جدید نشان می دهد که زردچوبه و مکملهای غذایی آن ممکن است به پیشگیری و درمان برخی بیماریهای استخوانی مثل آرتریت روماتوئید و پوکی استخوان کمک کند. ریشه زردچوبه در طب سنتی آسیا برای قرنها به عنوان درمانی برای التهاب مفاصل یا آرتریت کاربرد داشته است. داروهای ضد التهابی نوین که...
-
خواص هل؛ دانه معطر
شنبه 28 اسفند 1389 19:50
خواص هل؛ دانه معطر Cardamom هل گیاهی است که در مناطق حاره و گرم می روید . وطن آن هندوستان می باشد و حدود 80 درصد هل مصرفی دنیا از هندوستان تامین می شود. نام علمی این گیاه Elettaria cardamomum است. میوه ی هل، بیضی شکل و به رنگ های زرد، سبز یا سیاه است. دانه های معطر و مطبوعی به رنگ قهوه ای در میوه ی آن وجود دارد که به...
-
زردچوبه و خواص آن
شنبه 28 اسفند 1389 19:48
زردچوبه و خواص آن Turmeric زردچوبه گیاهی است علفی، پایا و دارای ریزوم هایی که از آن ساقه ی هوایی به ارتفاع یک تا یک و نیم متر خارج می شود. برگ های این گیاه در قاعده ی ساقه، تقریباً غلاف دارد و در بالای ساقه، بدون غلاف هستند. ساقه ی گل دار از بین برگ ها خارج شده و به رنگ سبز مایل به زرد یا زرد است. قسمت مورد استفاده،...